b1

Megbízható szakmai háttér

Minden vizsgálatnál

és kezelésnél orvos van jelen.

Dr. Füzes Edit

slide_4-940×400

Professzionális

BICOM típusú biorezonanciás készülék

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez 1996 óta a Németországban,

a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban

széles körben használt, a világ több mint 70 országában elterjedt

Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

Tovább

slide_4-940×400

Fájdalommentes eljárás

Allergiák és allergének meghatározása SeliTest készülékkel

Az allergiák és allergének meghatározását osztrák SeliTest készülékekkel végezzük.

Gyorsasága (20 perc) és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható

csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt. A mérés

akupunkturás pontokon keresztül, fájdalmatlanul történik.

Tovább

b4

Hiteles mérés

Több, mint

500 féle tesztampulla.

Az allergén anyagok több mint 500 féle test ampullái Innsbruckban készülnek,

un. Schumacher – féle ampullák. Sok esetben a paciens saját környezetéből hozott

mintákkal (kozmetikumok,tisztító-,és mosószer,fogászati anyagok, környezeti egyéb

anyagok) bővítjük a mintasorunkat, szabjuk betegre a diagnózist.

b5

HATÉKONY KEZELÉS

A módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül,

kezeléssel a megbetegedések széles körében a tünetmentességet és a gyógyulást is elősegíti.

A Candida egy un. élesztőgomba, mely különböző élelmiszerekkel bekerülve, természetes módon jelen van a szervezetben. A belekben, a szájban, a nyelőcsőben és a torokban is megtalálható kellő számú bélbaktérium jelenlétében alapvetően nem okoz semmilyen problémát. A bélflóra vagy az immunrendszer meggyengülése esetén azonban a Candida gomba elszaporodik, panaszokat kezd okozni. Túlzott elburjánzása kellemetlen tünetek sokaságához vezethet. Nőknél négyszer olyan gyakran fordul elő, mint férfiaknál.

Gyakrabban alakul ki a candida fertőzés az antibiotikumokkal kezelt betegeknél, terheseknél, túlsúlyos embereknél és a cukorbetegeknél. A candida fertőzés kialakulásának kedvező körülményei közé tartozik a meleg, párás idő, a műszálas alsóneműk használata is.

A candida gomba vizsgálatot én Seli-Test készülékkel végzem, kimondottan a Candida albicans gomba kimutatására. Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra történik a mérés akupunkturás pontokon keresztül. Teljesen fájdalommentes, gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan alkalmazható csecsemőknél és kisgyerekeknél egyaránt.

Alhasi fájdalom, gyakori görcsök, gyomor-, illetve bélpanaszok. Egyéb tünetek: hüvelygyulladás, túlzott jóllakottság érzése, de a hajhullás és ekcémás tünetek is jelezhetik a bajt.

Finomított élelmiszerek túlzott fogyasztása, rostszegény táplálkozás, túl sok édesség fogyasztása, vitaminhiányos táplálkozás, gyakori emésztési zavarok, táplálkozási allergia, folyamatos stressz, cukorbetegség, immunhiányos állapotot, fekélyellenes szerek használata, antibiotikumok és szteroidok szedése, terhesség, fogamzásgátlók használata.

A modern fogorvosi kezelések késői, több hét, hónap, vagy akár év múlva megjelenő allergiás reakciókat okozhatnak. Ilyenek például az implantátumok és amalgámtömés. A késői allergiás reakciók okozói döntően a fémek, elsősorban nikkel, de lehet króm, kobalt, arany, réz, ritkán titán is. A nikkel túlérzékenység gyakran társul króm és kobalt érzékenységgel, valamint palladium és réz allergiával.

A később jelentkező allergiás reakciók jellemző tünete: A szájüregi tünetek és az ajkak kiszáradása, berepedezése, kisebesedése mellett a nikkeltartalmú fémekkel való érintkezés helyén ( kézen, alkaron, nőknél nyakon, fül környékén) kialakuló jellegzetes bőrtünetek hívhatják fel rá a figyelmet. A késői allergiás reakciót okozó anyagok közé sorolható a már ritkán használt amalgám és higany is.

Németországban a fogorvosok sok esetben a saját praxisukban használnak a implantátumok behelyezése előtt Bicom készüléket az esetleges allergiák felderítésére, kiszűrésére, a megfelelő anyagösszetétel kiválasztására.

Az allergének pontos azonosítása nem csak fogászati kezelések, de nagyobb műtétek, protézisek behelyezését megelőzően különösen javasolt, hiszen túl az anyagi veszteségeken a beteg életminőségét is nagy mértékben  befolyásoló tényezőről van szó.

Különleges helyet foglal el a sorban a parlagfű pollenje. A parlagfű pollenjét évente szedjük és szárítjuk. 1998 óta minden évjáratú minta benne maradt a sorban, tekintettel arra, hogy ez volt az egyedüli olyan pollenózis, amely esetében azt tapasztaltuk, hogy a különböző évben szedett virágporokra nem azonos módon mutatnak allergiát a betegeink.

Ennek a megfigyelésnek a magyarázatát nem tudom, de csak két lehetőséget tudok elképzelni:

  • Ad 1. hogy a növény genetikai tulajdonságai évről évre változnak egy kicsit, és ez befolyásolja az allergenitását is,
  • Ad 2. esetleg több alfaj is van a természetben.

A parlagfű allergia – mint a többi pollen allergia is – nem csak a pollen szórás időszakában, hanem bármilyen évszakban megszüntethető.

A pollen allergiákat az év bármely időszakában meg lehet szüntetni, nem csak a pollenszórás idejében. A teszt-sorunk tartalmaz igen sok pollent, így az allergiás reakciót bármely évszakban ki tudom mutatni és kezeléssel tünetmentessé tudom tenni.

Mindig azt mondjuk a betegeknek, hogy nem az a kérdés, hogy egy pollenre kialakult allergiát  (pollenallergia) meg tudunk-e szüntetni, hanem az, hogy minden allergénjét megtaláljuk-e. Szorgalmasan bővítjük a pollen-sorozatot, de a természet sokkal gazdagabb, mint a mi fantáziánk. Bíztatjuk a betegeket, hogy bármilyen növényt hozzanak nekünk, ha gyanús, hogy annak közelében panaszuk van. Természetesen ezeket szintén megmérjük, s amennyiben antigenitást mérünk, megkezeljük.

A saját  kutyát, macskát, egyéb házi kedvencet is vizsgáljuk. A bent élő állatok füle mögül tépetünk ki néhány szálat, s azt is megvizsgáljuk. Nem minden esetben találunk teljes egyezést az előre gyártott ampullák és a saját állatból hozott minták között.

Nincs a vizsgálati minták között mosópor, kozmetikai- és tisztítószer. Azért határoztunk így, mert olyan gyorsan változik a mosó-, tisztító-, és kozmetikai szerek összetétele, hogy megoldhatatlan feladat naprakésznek lenni belőle. Megkérjük a beteget, hogy otthonról hozza be az általa, aktuálisan használt kozmetikai-, tisztító-, és mosószereit, ezeket mérjük meg, és szükség estén kezeljük.

Az atópiás ekcéma gyógyítása nekem a szívem csücske, már csak azért is, mert fiam igen súlyos endogén ekcémája révén kerültem először kapcsolatba a módszerrel. Ezek a betegek az év minden szakában, a nap minden órájában rosszul érzik magukat, mert az állandó, alig csillapítható viszketés miatt nem pihenik ki magukat éjszaka, emiatt fáradtak, ingerlékenyek napközben. Az én fiam 5 éves korában nem vett játékot a kezébe, hogy legyen 2 szabad keze vakarózni. Ez a betegség éveken át nehezedik a beteg testére és lelkére, s csak azt várja mindenki, hogy majd egyszer “kinövi”. Eközben egyre erősebb steroidokat kennek, különféle antihisztaminokat próbálnak ki, s az eredmény mindig várat magára. Peter Schumacher könyvében írja, hogy minden ekcémás vagy tej-, vagy búzaliszt allergiás, gyakran Candida albicansra kialakult allergiával súlyosbítva. Minden esetben ezt látjuk mi is.

Ennél a betegségnél különös jelentősége van a beteg mindennapi környezetének az allergénektől történő megtisztításának, mert a betegséget valóban a tej-, búzaliszt-, vagy Candida albicansra kialakult allergia indítja be, de kellően hosszú fennállás után szinte minden apró allergén fenntartja a tüneteket és a kínzó allergiás viszketést. Éppen ezért ekcémásoknál sohasem mulasztjuk el a saját kozmetikai-, tisztálkodási- és tisztítószereinek vizsgálatát. Ezt mindig úgy végezzük, hogy az aktuálisan használt, saját kozmetikai-, tisztálkodási- és tisztítószereit hozza be a rendelőbe a páciens vizsgálatra. Nem szabad kifelejteni sohasem a különféle, gyógyszertári kenőcsöket a vizsgálatból. A beteg bőrön minden anyag hamarabb okoz allergiát. Talpon, lábujjakon levő elváltozásoknál nem szabad megfeledkeznünk a cipők formalinos gombátlanításáról sem.

Nagyon gyakran nőgyógyászati panaszokért is felelős, hiszen a hüvelygombásodás kórokozói sok esetben különböző Candida fajok. A Candida fertőzés oka a candida albicans kórokozó túlzott elszaporodása.

Jellegzetes betegcsoport az óvodásoké, az ő vezető panaszuk az igen gyakori hurutos megbetegedés. A normális állapot akkor borul fel, amikor valamilyen hurutos betegség miatt kapnak antibiotikumot, mely hatására beindul a candidiazis. A következő lépcsőben emiatt lesz egy kis krónikus nyálkahártya-duzzanatuk, ami bármely fertőző agensre sokkal fogékonyabb, mint az egészséges nyálkahártya, és az első vírus, vagy baktérium megbetegíti, ami rákerül. Egy óvodai közösségben gyakoriak a különböző betegségek. Ilyenkor újra indul az antibiotikum kúra mely a szuperinfekciókat megszünteti, de a candidiázis további térhódításának kedvez. 1 hétig viszonylag jól van a gyermek, de további 1 hét után ismét valamilyen szuperinfekció következik. Amennyiben hasonló tüneteket tapasztal gyermekén mindenképpen javasolt a candida vizsgálat!

A legtípusosabb anamnézis, hogy normál, vagy nagy súllyal született babák fejlődése 4-6 hónapos korban egyszer csak leáll, és nem egyszer 1 éves korukra a születési súlyuk kétszeresét is alig érik el. Mivel a hossz-növekedésük nem károsodik, 14-16 hónapos korukra riasztóan lesoványodhatnak. Még tovább rontja az összképet a nagy, levegővel felfújt has. Étvágyuk változó, egyszer normálisat, máskor étvágytalanságot mondanak a szülők. Gyakran hasmenés is tapasztalható, de székrekedés is előfordul. Amennyien hasonló tüneteket tapasztal gyermekén mindenképpen javasolt a candida vizsgálat!

Ezek a Candida gomba okozta tünetek is lehetnek! Ne feledje, hogy a Candida gomba okozta problémák nemcsak a nőket, hanem a férfiakat, csecsemőket és gyerekeket is egyaránt érinti!

Az alábbi linken tud tájékozódni: witamed.hu/a-c-allergia

A gondosan felállított diagnózis képezi a sikeres kezelés alapját. A sikeres gyógyulás érdekében a kezelések idejére minden esetben szigorú diétát írok elő a betegnek.

A biorezonancia terápia egy, a szervezetnek tiszta információs tartományában ható kezelési módszer. A hatás elve, a kizárólag a testhez tartozó, abban minden pillanatban minden élet-, és irányítási folyamat során keletkező és ható elektromágneses rezgésekben keresendő. Morell, német orvos zseniális ötlete volt (ő utána nevezik a módszert Mora-terápiának), a beteg saját elektromágneses hullámait elektródákon és kábeleken keresztül levezetni, egy elektromos készülékben módosítani és az így megváltozott hullámokat visszavezetni. Ez lett a biorezonanciás készülék, az eljárás pedig biorezonanciás kezelés. A német Regumed cég BICOM készülékeit használom rendelőmben. A kezelés teljesen mellékhatás-mentes és teljesen fájdalommentes. Alkalmazása semmilyen módon nem jelent megterhelést a beteg számára és különösen alkalmas beteg gyermek kezelésére.

A beteget kizárólag a neki – az adott pillanatban- megfelelő és csak rá jellemző információkkal kezelik. A terápia egyetlen fázisában sem lépnek be a szervezetbe – számára- idegen anyagok és idegen energiák.

A gondosan felállított diagnózis képezi a sikeres kezelés alapját. Mi minden esetben szigorú diétát kérünk azon betegeinktől, akiknél ételallergiát diagnosztizálunk. Mindent eltiltunk tőlük, amit az első vizsgálat alkalmával antigénnek mérünk, valamint azt is kérjük, hogy a környezetében levő allergiát kiváltó ágyneműt, kozmetikai-, mosó-, és tisztítószereket, távolítsa el.

Csak abban az esetben sikerül a kezelés, ha ezeket a megszorításokat a betegek figyelembe veszik, és betartják. Mivel a megszorítások csak a kezelés idejére szólnak többnyire nincs baj a betegek együttműködésével. Tapasztalatom szerint, ha valakitől meghatározott időre kérünk áldozatot, és az eredmény is jól látszik, gondosan betartják a megbeszélt megszorításokat.

Semmilyen, tüneti kezelésére hirdetett, használt allergia elleni gyógyszert nem kell szedni a betegeknek. Igazolt candida fertőzés megléte esetén szedetek a betegekkel határozott időtartamra gyógyszert.

A hosszú évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy a hozzám forduló beteg mintegy 70 %-a tünetmentessé tehető. Probléma akkor szokott lenni, ha étel allergia fennállásakor a kezelések időtartama alatt a beteg nem diétázik, magyarul a megbeszélt diétát nem tarja be. A diéta csak a kezelések idejére vonatkozik és ételek újbóli „hozzászoktatása” az elkészített terv szerint történik.

A diagnózis felállítása orvosi feladat és felelősség, ezt más nem tudja felelősséggel elvégezni.

A jelentkező beteget mindig egy egységes egésznek kell tekinteni. Nem szabad csak az általa elmondottakra hagyatkozni, hanem látni és érteni kell a teljes kórképet.

Több más típusú készülékkel szemben a Bicom készülék alkalmas a diagnosztikán kívül a különböző allergének tünetmentessé tételére, kezelésére is, mert a diagnosztika és terápia egy készülékben került magvalósításra. Többi készülék többnyire csak diagnosztikát ajánl.

Rendelőmben Németországban gyártott Bicom készülékeket használok a kezelésekhez.

Diagnosztika és terápia egy készülékben került megvalósításra. Többi készülék többnyire csak diagnosztikát ajánl.

A készülék segítségével Önnél nem csak diagnózist állítok fel, hanem meg is gyógyulhat a candidiazisból, különféle betegségekből.

A készüléket majd 40 éve Németországban fejlesztették ki. Ma már a világ mintegy 100 országában használják a Regumed Gmbh által gyártott műszert. Minden évben a németországi Fuldában számolnak be a mintegy 300 részvevőnek az új fejlesztésekről, eredményekről. A széles körben elterjedt készüléket alap és kiegészítő kezelésekre használják az orvostudomány széles területein (www.regumed.de).

A BICOM biorezonancias terápia egy elegáns, komputer-vezérelt rezgésterápia, melynek semmilyen mellékhatása nincs, beindítja az öngyógyító folyamatokat és a legtöbb esetben gyógyuláshoz vezet. Az emberi test különféle elektromágneses rezgéseket bocsát ki: a sejteknek, szöveteknek és szerveknek specifikus saját rezgéseik vannak. Ezek a szimpla rezgésformák kölcsönhatásban vannak egymással és mindegyik hatással van az összes többi rezgésre. Mindenki számára könnyen érthető, hogy egy egészséges egyén elektromágneses rezgései különböznek a beteg ember rezgéseitől. Egy beteg ember, akinek a szervezetében idegen anyagok rezgései halmozódtak fel, – olyanok, mint az amalgám, baktériumok, vírusok, allergének, gombák és így tovább- megzavarják a normál rezgés- mintát a szervezetben. Ezeket a zavaró elektromágneses rezgéseket fogjuk fel és a BICOM biorezonanciás készülékbe juttatjuk úgy, hogy a test különböző részeire elektródákat helyezünk. A BICOM biorezonanciás készülékben ezek a hullámok invertálódnak (teljesen megfordulnak) és ezután visszakerülve a páciens szervezetébe, gyógyító hullámokként működnek. A BICOM biorezonancias terápia során jelentősen megerősödik a saját ellenálló képessége és az öngyógyító mechanizmusa a szervezetnek.