Pajzsmirigy működési zavarainak kezelése

Mottó: A betegség kezelése endokrinológus szakember dolga, de a működési zavarok csökkentésére hatékony kiegészítő segítséget nyújthat a biorezonanciás kezelés.

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk

A módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel sokféle betegségben tünetmentességet ér el, a gyógyulást is elősegíti. Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Mit kell tudni a pajzsmirigyről?

Pajzsmirigyünk a nyak elülső részén, a légcső két oldalán, alul helyezkedik el. Nőkben maximálisan 18 cm3, férfiakban 25 cm3 térfogatú mirigyes szerv. A mirigy két hormont termel, ezek a tiroxin és a trijódtironin. Ez a két hormon (tiroxin, trijódtironin) az anyagcserénket befolyásolja. Szinte minden szervre hatással vannak.
Leegyszerűsítve elmondható, hogy a hipotalamusznak nevezett agyi rész által termelt szabályozó hormonok irányítják az agyalapi mirigy (hipofízis) hormontermelését. Az agyalapi mirigy választja el a TSH-t (thyreoidea stimuláló hormon), ami a pajzsmirigy működését irányítja. Ha a pajzsmirigy nem termel elég hormont, a TSH szint megnő, és ez fokozott munkára serkenti a mirigyet, ellenkező esetben pedig a TSH szint csökken. A szabályozás rendkívül finom, így a működés zavarait a TSH szint kóros volta hamar jelzi.

A pajzsmirigy aktuális működéséről a laboratóriumi vérvizsgálatok adnak felvilágosítást. Az agyalapi mirigy által termelt a TSH-, illetve a pajzsmirigy hormonok FT3 és FT4 szintjének és a pajzsmirigy gyulladását jelző anti TPO szintjének meghatározása jelzi a szerv aktuális funkcionális állapotát.

Pajzsmirigy alulműködés (Hypothyreosis)

Ha a pajzsmirigy nem termel elegendő hormont, a betegek fáradtságról, aluszékonyságról panaszkodnak, koncentrációképességük romlik. A hideget rosszul tűrik, hajhullás léphet fel, bőrük száraz, székrekedés és hízás alakul ki. Szívverésük lassul, nőknél rendszertelenné válik a menzesz. Terhességben a jó pajzsmirigyműködés elengedhetetlen feltétele a születendő gyermek megfelelő idegrendszeri fejlődésének. A kiváltó okok sokfélék lehetnek, jódhiány, gyulladás, műtét következménye, stb. A betegség gyógyítása a pajzsmirigyhormonok pótlásával lehetséges. Ez az összes tünetet visszafordítja, és a beteg panaszmentessé válik, ám később is rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges.

Pajzsmirigy túlműködés (Hyperthyreosis)

A pajzsmirigyben előforduló göbök rendkívül sokfélék lehetnek mind működés mind egyéb tulajdonságaik szempontjából. Kivizsgálásukhoz endokrinológus szakorvos segítsége szükséges, mint ahogy a fenti betegségek kezeléséhez is. Oka az, hogy a pajzsmirigy túl sok hormont termel. Létezik olyan forma, ahol a mirigyben egy túlműködő göb helyezkedik el, és ez okoz fokozott hormontermelést, de előfordul olyan eset is, amikor az egész pajzsmirigy fokozottan működik. Utóbbit nevezzük Basedow-kórnak. Ezeknél a betegeknél, kiváltó októl függetlenül megjelennek a jellegzetes tünetek. Fogyás fokozott étvágy mellett, hasmenés, gyengeség, remegés, meleg, nedves bőr, meleg intolerancia, fokozott izzadás, gyenge koncentrálóképesség, érzelmi labilitás, alvászavar, szívritmus gyorsulása, emelkedett vérnyomás. Nőknél menzesz-zavar jöhet létre. A tünetek különböző mértékben lehetnek jelen. A gyógyítás a kiváltó októl függ. Lehetséges hormonképződést csökkentő gyógyszerek adásával, de az is előfordulhat, hogy műtétre, vagy felnőtteknél izotópos kezelésre van szükség.

A biorezonancia terápia

A szervezetnek tiszta információs tartományában ható kezelési módszer. A hatás elve, a kizárólag a testhez tartozó, abban minden pillanatban minden élet-, és irányítási folyamat során keletkező és ható elektromágneses rezgésekben keresendő. Morell, német orvos zseniális ötlete volt (ő utána nevezik a módszert Móra-terápiának), a beteg saját elektromágneses hullámait elektródákon és kábeleken keresztül levezetni, egy elektromos készülékben módosítani és az így megváltozott hullámokat visszavezetni. A beteget kizárólag a neki (az adott pillanatban) megfelelő és csak rá jellemző információkkal kezelik. A terápia egyetlen fázisában sem lépnek be a szervezetbe (a beteg számára) idegen anyagok és idegen energiák.

A módszer biztonsággal mentes minden mellékhatástól

Alkalmazása semmilyen módon nem jelent megterhelést a beteg számára. A felhasználási lehetőségek rendkívül sokoldalúak, miután gyakorlatilag minden organikus vagy funkcionális, akut vagy krónikus, már manifeszt vagy a kialakuláskor észlelt betegség hatásos módon kezelhető vele. Biorezonanciás kiegészítő kezelés elősegíti a normális hormonegyensúly gyors visszaállítását, sok esetben a gyógyszer-mennyiség csökkentését is lehetővé teszi.

Minek nem nevezhető a biorezonancia terápia?

A biorezonancia terápia nem elektroterápia, még kevésbé valamilyen-fajta besugárzás. A biorezonancia terápia nem a paramedicina körébe tartozó kezelési módszer, amelyeknek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy hatás mutatkozzon. A modern biofizika legújabb ismereteit használja fel és tudományos kutatások és igazolt fizikai jelenségek alapjain nyugszik.

A Bicom készülékkel végzett kezelés

A beteg rezgésinformációi elektródákon (gyermekeknél gyakran a kézben tartott mérőcilindereken) keresztül vezetődnek el a beteg bőréről. Gyakran használatosak ujjalakú-, pontelektródák, ezekkel célzottan levehetők információk a test bizonyos területeiről, a fájdalmi zónákról és akupunktúrás pontokról. Ezeken kívül vannak lapos elektródák a kezekre, a lábakra, valamint henger alakú elektródák, és alkalmazható egy “mélyszonda” , amely a mágneses mezők információit a test mélyéből is előhozza. Kábelek útján jut el az információ a Bicom készülékbe.

A módszerben egy biológiai filter választja el az “egészséges”-re és a “beteg”-re jellemző rezgéseket egymástól. Az egészséges hullámokat felerősítve visszaadja, a beteg hullámokat elektromosan invertálja, vagyis egy elektronikus tükörkapcsoló segítségével tükörképpé alakítja. Az ily módon előállított “ellenhullámok” a testben gyengítik a beteg információkat, és a terápia többszöri ismétlése során végül is teljesen kioltják azokat. Minden Bicom készülékkel folytatott terápiánál pontosan illő terápiás rezgések jönnek létre a test azonos, irányító és zavaró jeleiből, ezek a terápiás rezgések végzik a betegség eliminálását.

Az első kezelési lépésben az egész testet harmonizálni szoktuk (alapkezelés).

A második kezelési lépcső a lokális betegségtünetek befolyásolására szolgál (többnyire más beállítással és elektródákkal) (követő terápia). Sok beteg már az első kezelés után panaszainak jelentős javulásáról számol be, ez annak ellenére lehetséges, hogy a javulás érzete előtt csak salakanyagok választódnak ki, amelyeket a kezelés szabadít fel. Ezen mérgező anyagok felszabadulása –esetenként- rövid ideig tartó, azonnal jelentkező- rossz közérzettel járhat. Ez nem a hibás kezelés jele, és nincs ok aggodalomra. Ez csak egy átmeneti állapot, a méregtelenítés ideje alatt. A legkönnyebben úgy akadályozható meg, vagy úgy gyengíthető, hogy minden kezelési és az azt követő napon ásványi anyagban szegény vizet iszik a beteg nagy mennyiségben (2 liter 24 óra alatt). Fontos a bőrön át történő (mindennapos mosakodás, zuhanyozás a bőr erőteljes dörzsölésével) és a beleken át történő (nem szabad tűrni a székrekedést) méregtelenítés is. A kezelések számát a javulás mértéke alapján lehet meghatározni. Akut esetekben gyakran elég egyetlen terápia, hogy beinduljanak a hatásos öngyógyító folyamatok (akut gyulladásoknál, fájdalmas állapotoknál, stb.). Krónikus vagy súlyosabb betegségeknél több kezelés is szükséges. Egyidejű gyógyszeres kezelés más szinteken fejti ki hatását és a biorezonancia terápia hatását általában nem befolyásolja.