Pollen allergia kezelése

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

pollen allergiaA módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel sokféle betegségben tünetmentességet ér el, a gyógyulást is elősegíti. Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában gyártott,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra mérjük meg, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunktúrás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható.

Csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt alkalmas a módszer. A diagnosztikához (zömében) az Innsbruckban készült, Schumacher-féle ampullákat  használunk, de jó néhány, saját készítésű mintát is rendszeresítettünk a mindennapos vizsgálatokhoz. A P. Schumacher féle pollensorozatot számos mintával ki kellett egészítenünk a növényvilágunknak megfelelően.

Különleges helyet foglal el a sorban a parlagfű pollenje. A parlagfű pollenjét évente szedjük és szárítjuk. 1998 óta minden évjáratú minta benne maradt a sorban, tekintettel arra, hogy ez volt az egyedüli olyan pollenózis, amely esetében azt tapasztaltuk, hogy a különböző évjáratban szedett virágporokra nem azonos módon mutatnak allergiát a betegeink.

Parlagfű allergiaEnnek a megfigyelésnek a magyarázatát nem tudom, de csak két lehetőséget tudok elképzelni:
Ad 1. hogy a növény genetikai tulajdonságai évről évre változnak egy kicsit, és ez befolyásolja az allergenitását is,
Ad 2. esetleg több alfaj is van a természetben.

A magyarázat abból a szempontból mindegy, hogy évente megismételjük a parlagfű allergiások kezelését 1-2 alkalommal az adott szezonban szedett mintával és így igen kedvezőek az eredményeink.

A gondosan felállított diagnózis képezi a sikeres kezelés alapját. Mi minden esetben szigorú diétát kérünk a betegektől, mindent eltiltunk, amit az első vizsgálat alkalmával antigénnek mérünk, valamint azt is kérjük, hogy a környezetében levő allergiát kiváltó ágyneműt, kozmetikai-, mosó-, és tisztítószereket, távolítsa el.

A biorezonanciás kezelést 5-10 naponként javasoljuk. A kezelések javasolt számát az első vizsgálat után tudjuk pontosan megmondani. Alapterápiát, máj-, és vese-méregtelenítő terápiát alkalmazunk, majd követő terápiákat. Az allergéneket Peter Schumacher innsbrucki és Jürgen Hennecke és Gerhard Rummel német, orvosok által kidolgozott technikákkal kezeljük.

Mindig azt mondjuk a betegeknek, hogy nem az a kérdés, hogy egy pollenre kialakult allergiát  (pollenallergia) meg tudunk-e szüntetni, hanem az, hogy minden allergénjét megtaláljuk-e. Szorgalmasan bővítjük a pollen-sorozatot, de a természet sokkal gazdagabb, mint a mi fantáziánk. Bíztatjuk a betegeket, hogy bármilyen növényt hozzanak nekünk, ha gyanús, hogy annak közelében panaszuk van. Természetesen ezeket szintén megmérjük, s amennyiben antigenitást mérünk, megkezeljük.