Mit kell tudni a SeliTest készülékről?

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában készült,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500-féle anyagra mérjük meg a betegeket, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunktúrás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható csecsemők és gyermekek vizsgálatához. A gyermekek nem kis felnőttek! Nagyon gyakran gyanakvóak, az idegen környezet és a fehér köpeny miatt félnek, sírnak, de a vizsgálat, biztos, gyors módszer, nem jár vérvétellel, s egy kicsit lassabban, de nekik is elvégezhető.

A diagnosztikához (zömében) Schumacher-féle ampullákat  használunk, melyek Innsbruckban készülnek, de jó néhány, saját készítésű mintát is rendszeresítettünk a mindennapos vizsgálatokhoz. A P. Schumacher féle pollensorozatot számos mintával ki kellett egészítenünk a növényvilágunknak megfelelően. Különleges helyet foglal el a sorban a parlagfű pollenje. A parlagfű pollenjét évente szedjük és szárítjuk. 1998 óta minden évjáratú minta benne maradt a sorban, tekintettel arra, hogy ez volt az egyedüli olyan pollenózis, amely esetében azt tapasztaltuk, hogy a különböző évjáratban szedett virágporokra nem azonos módon mutatnak allergiát a betegeink.

Nincsenek a vizsgálati minták között mosó-, tisztító- és kozmetikai szerek. Azért határoztunk így, mert olyan gyorsan változik a mosó-, tisztító-, és kozmetikai szerek összetétele, hogy megoldhatatlan feladat naprakésznek lenni belőle. Megkérjük a beteget, hogy otthonról hozza be az általa (aktuálisan) használt kozmetikai-, tisztító- és mosószereit, így nem fordulhat elő, hogy valami marad a beteg környezetében, ami nap, mint nap irritálja. Kérjük olvassa el (itt), gyűjtse össze azokat az anyagokat, amiket otthonról kérünk hozni vizsgálathoz.

A saját  kutyát, macskát, egyéb házi kedvencet is vizsgáljuk. A bent élő állatok füle mögül tépetünk ki néhány szálat, s azt is megvizsgáljuk. Nem minden esetben találunk teljes egyezést az előre gyártott ampullák és az otthonról hozott minták között.