Asztmás panaszok kezelése

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

A módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel a megbetegedések széles körében tünetmentességet, gyógyulást is elősegíti.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában gyártott,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra mérjük meg, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunktúrás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható. Csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt alkalmas a módszer. A diagnosztikához (zömében) az Innsbruckban készült, Schumacher-féle ampullákat  használunk.

Asztmás állapotban a légutakat a hörgő-nyálkahártya gyulladása miatti duzzanat és a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása beszűkíti. A nehézlégzést és fulladást a kilégzés nehezítettsége okozza. A megnyúlt kilégzés miatt a beteg nem tud elegendő friss, oxigéndús levegőt beszívni.

Az asztmás beteg légútjai túlságosan érzékenyek, és teljesen hétköznapi ingerekre is asztmás gyulladással reagálhatnak. Az asztmás roham közvetlen kiváltó oka lehet virágpor, házipor, állatszőr, füst, hideg levegő, fizikai terhelés vagy stressz. A gyulladt nyálkahártya megduzzad, és nyákot választ ki, valamint a légutakban a hörgők simaizomzatának görcsös összehúzódása alakul ki.

Az asztma klinikai tünetei jól felismerhetők: rohamokban jelentkező nehézlégzés, amely megnyúlt, sípoló kilégzéssel párosul, fulladás és gyakran köhögés Lázzal nem jár, hátterében nem mutatható ki kórokozó vírus vagy baktérium. A hurutos légutakra jellemző nyálka tovább szűkíti a hörgőket.

Az asztma diagnózisának felállítása, a betegség súlyossági stádiumának meghatározása, valamint a szükséges gyógyszerek beállítása pulmonológus szakorvos feladata. A biorezonanciás kezelés hatékony kiegészítő terápia ahhoz, hogy minél kevesebb gyógyszerrel kitűnő fizikai állapotba kerülhessen, illetve azt megőrizhesse az asztmás beteg.

Az asztmás megbetegedés megelőzése az allergiás eredetűeknél családi hajlam esetén egész kicsi gyermekkorban kezdődik. A lehetséges és gyanús allergének tudatos elkerülésével, illetve mindenféle allergiás tünet szakszerű kezelésével. A már kialakult betegségben a nehézlégzéses rohamok szintén az ismert kiváltó tényezőket kell elkerülni. Ha terhelésre jelentkezik, akkor előzetes gyógyszerbevétellel lehet kivédeni a rohamot.

A biorezonanciás kezelést 5-10 naponként javasoljuk, A kezelések javasolt számát az első vizsgálat után tudjuk pontosan megmondani. Alapterápiát, máj-, és vese-méregtelenítő terápiát alkalmazunk, majd követő terápiákat. Az allergéneket Peter Schumacher innsbrucki és Jürgen Hennecke és Gerhard Rummel német, orvosok által kidolgozott technikákkal kezeljük.

A biorezonancia terápia

A szervezetnek tiszta információs tartományában ható kezelési módszer, A hatás elve, a kizárólag a testhez tartozó, abban minden pillanatban minden élet-, és irányítási folyamat során keletkező és ható elektromágneses rezgésekben keresendő. Morell, német orvos zseniális ötlete volt (ő utána nevezik a módszert Móra-terápiának), a beteg saját elektromágneses hullámait elektródákon és kábeleken keresztül levezetni, egy elektromos készülékben módosítani és az így megváltozott hullámokat visszavezetni. Így a beteget kizárólag a neki – az adott pillanatban- megfelelő és csak rá jellemző információkkal kezelik. A terápia egyetlen fázisában sem lépnek be a szervezetbe – számára- idegen anyagok és idegen energiák.

A módszer biztonsággal mentes minden mellékhatástól

Alkalmazása semmilyen módon nem jelent megterhelést a beteg számára és különösen alkalmas beteg gyermek kezelésére. A felhasználási lehetőségek rendkívül sokoldalúak, miután gyakorlatilag minden organikus, vagy funkcionális, akut vagy krónikus, már manifeszt vagy a kialakuláskor észlelt betegség hatásos módon kezelhető vele.

Minek nem nevezhető a biorezonancia terápia?

A biorezonancia terápia nem elektroterápia, még kevésbé valamilyen-fajta besugárzás. A biorezonancia terápia nem a paramedicina körébe tartozó kezelési módszer, amelyeknek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy hatás mutatkozzon. A modern biofizika legújabb ismereteit használja fel és tudományos kutatások és igazolt fizikai jelenségek alapjain nyugszik.

A Bicom – készülékkel végzett kezelés

A beteg rezgésinformációi elektródákon (gyermekeknél gyakran a kézben tartott mérőcilindereken) keresztül vezetődnek el a beteg bőréről. Gyakran használatosak ujjalakú-, pontelektródák, ezekkel célzottan levehetők információk a test bizonyos területeiről, a fájdalmi zónákról és akupunktúrás pontokról. Ezeken kívül vannak lapos elektródák a kezekre, a lábakra, valamint henger alakú elektródák, és alkalmazható egy “mélyszonda”, amely a mágneses mezők információit a test mélyéből is előhozza. Kábelek útján jut el az információ a Bicom-készülékbe.

A módszerben egy biológiai filter választja el az “egészséges”-re és a “beteg”-re jellemző rezgéseket egymástól. Az egészséges hullámokat felerősítve visszaadja, a beteg hullámokat elektromosan invertálja, vagyis egy elektronikus tükörkapcsoló segítségével tükörképpé alakítja. Az ily módon előállított “ellenhullámok” a testben gyengítik a beteg információkat, és a terápia többszöri ismétlése során végül is teljesen kioltják azokat. Minden Bicom-készülékkel folytatott terápiánál pontosan illő terápiás rezgések jönnek létre a test azonos, irányító és zavaró jeleiből, ezek a terápiás rezgések végzik a betegség eliminálását.

Az első kezelési lépésben az egész testet harmonizálni szoktuk (alapkezelés).

A második kezelési lépcső a lokális betegségtünetek befolyásolására szolgál többnyire más beállítással és elektródákkal (követő terápia). Sok beteg már az első kezelés után panaszainak jelentős javulásáról számol be, ez annak ellenére lehetséges, hogy a javulás érzete előtt csak salakanyagok választódnak ki, amelyeket a kezelés szabadít fel. Ezen mérgező anyagok felszabadulása (esetenként) rövid ideig tartó, azonnal jelentkező, rossz közérzettel járhat. Ez nem a hibás kezelés jele, és nincs ok aggodalomra. Ez csak egy átmeneti állapot, a méregtelenítés ideje alatt. A legkönnyebben úgy akadályozható meg, vagy úgy gyengíthető, hogy minden kezelési és az azt követő napon ásványi anyagban szegény vizet iszik a beteg nagy mennyiségben (2 liter 24 óra alatt). Fontos a bőrön át történő (mindennapos mosakodás, ill. zuhanyozás a bőr erőteljes dörzsölésével) és a beleken át történő (székrekedést meg kell szüntetni) méregtelenítés is. A kezelések számát a javulás mértéke alapján lehet meghatározni. Krónikus, vagy súlyosabb betegségeknél több kezelés is szükséges. Egyidejű gyógyszeres kezelés más szinteken fejti ki hatását és a biorezonancia terápia hatását általában nem befolyásolja.