A Candida egy un. élesztőgomba, mely különböző élelmiszerekkel bekerülve, természetes módon jelen van a szervezetben. A belekben, a szájban, a nyelőcsőben és a torokban is megtalálható kellő számú bélbaktérium jelenlétében alapvetően nem okoz semmilyen problémát. A bélflóra vagy az immunrendszer meggyengülése esetén azonban a Candida gomba elszaporodik, panaszokat kezd okozni. Túlzott elburjánzása kellemetlen tünetek sokaságához vezethet. Nőknél négyszer olyan gyakran fordul elő, mint férfiaknál.

Gyakrabban alakul ki a candida fertőzés az antibiotikumokkal kezelt betegeknél, terheseknél, túlsúlyos embereknél és a cukorbetegeknél. A candida fertőzés kialakulásának kedvező körülményei közé tartozik a meleg, párás idő, a műszálas alsóneműk használata is.

A candida gomba vizsgálatot én Seli-Test készülékkel végzem, kimondottan a Candida albicans gomba kimutatására. Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra történik a mérés akupunkturás pontokon keresztül. Teljesen fájdalommentes, gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan alkalmazható csecsemőknél és kisgyerekeknél egyaránt.