Krónikus bélgyulladások kezelése

Mottó: A betegség kezelése gasztroenterológus szakember dolga, de a tünetmentesség eléréséhez és fenntartásához hatékony kiegészítő segítséget nyújthat a biorezonanciás kezelés.

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

A módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel sokféle betegségben tünetmentességet ér el, a gyógyulást is elősegíti. Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Crohn betegség

A Crohn-betegség (M. Crohn) az emésztőrendszer krónikus gyulladásos betegsége. Általában a fiatalokat érinti, de nem ritka gyermekkorban és idős korban sem. Nevét egy amerikai belgyógyász, Burrill Crohn után kapta. Az emésztőrendszer bármelyik szakaszát érintheti, de leggyakrabban a vékony- és vastagbelet együttesen.

Hasfájás_gyermekA betegség pontos oka ismeretlen.

Az elmúlt évek kutatásai alapján úgy vélik, hogy a betegség ugyan nem örökletes, de létezik egy bizonyos genetikai fogékonyság, melynek következtében a bélnyálkahártya ellenálló képessége csökken. Az immunrendszer működésében zavar támad, nem ismeri fel a bélflórát alkotó saját baktériumokat, így azok ellen védekező reakciót indít be, ami bélkárosodáshoz vezet. A bélbaktériumok a gyulladás fenntartásában fontos szerepet játszanak. A betegség eredetéről egyéb hipotézisek is napvilágot láttak. Az epidemiológiai és a genetikai vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a Crohn-betegség több gén által meghatározott rendellenesség, és az öröklődés-menet nem a mendeli szabályok szerint zajlik. Egy 1998-as közleményben beszámoltak arról, hogy a betegségre hajlamosító lókuszok a 16-os, a 3-as, a 7-es és a 12-es kromoszómákon vannak; az utóbbi három kromoszómának a colitis ulcerosa kialakulásához is köze van. A betegség megjelenésében számos környezeti tényezőnek is szerepet tulajdonítanak. A bélflóra, a táplálék-összetevők, illetve bizonyos fertőzések (például Mycobacterium paratuberculosis vagy a kanyaró) feltételezett szerepét még nem sikerült igazolni. Egyelőre a Crohn-betegség és a dohányzás közötti erős összefüggés háttere sem világos, mint ahogy az sem, hogy a dohányzás miért súlyosbítja a betegség lefolyását. Bizonyos esetekben a betegség táplálék allergiákkal társul, ilyenkor javulás érhető el az allergiát kiváltó ételek étrendből való kihagyásával. Egy felmérés szerint a Crohn betegségben szenvedők leggyakrabban a gabonafélékre, tejtermékekre és az élesztőre mutatnak allergiás reakciót.

A betegség tünetei

Típusos tünet a fogyás, a hasi fájdalom, a hasmenés és a visszatérő láz. Mint minden krónikus betegségnél, a jó és rossz periódusok váltakoznak. A jó periódust relatív panaszmentesség, jó közérzet jellemzi. A visszaesés oka sokszor nem ismert, testi-lelki túlterhelések, fertőzések, bizonyos gyógyszerek is okozhatják. Ha a Crohn betegség a vékonybelet érinti, a tünetek között gyakoribb a hasmenés, a fogyás és a felszívódási zavar, a vastagbél érintettség esetén a véres hasmenés dominál. A fájdalmat a gyulladt bél görcsös összehúzódásai, a lázat a bélfal mélyebb rétegeibe bejutó baktériumok okozzák.

Fekélyes vastagbélgyulladás (colitis ulcerosa)

A colitis ulcerosa (másképpen fekélyes vastagbélgyulladás, kolitisz) a vastagbél krónikus gyulladásos betegsége. Hosszanti kiterjedésben a betegség mindig a végbél felől indul és különböző magasságig összefüggően érinti a vastagbelet. Amennyiben csak a végbél betegszik meg, a diagnózis proctitis. Kiterjedtebb kórforma a szigmabelet és a vastagbél leszálló szárát is érintő baloldali colitis. A legsúlyosabb betegségforma az egész vastagbelet érintő pancolitis (pan=egész). A betegség lefolyása során a kiterjedés változhat.

A betegség eredete ismeretlen.

HasfájásFeltehető, hogy veleszületett vagy az élet során szerzett hajlamhoz társul valamilyen kiváltó tényező, például fertőzés, lelki vagy testi túlterheltség, mely a lappangó hajlamot felszínre hozza. Az ismeretlen eredetű gyulladás kialakulásában és fenntartásában szerepe van az immunrendszer hibás működésének is.

A betegség tünetei: a colitis ulcerosa legfontosabb tünete a véres hasmenés. Gyakori a hasi fájdalom, mely többnyire a has bal oldalán és a székeléssel kapcsolatban jelentkezik. Súlyos esetben láz, só- és vízvesztés, vérszegénység jellemzi a betegséget. A vérszegénységet általában a bélen keresztül történő vérvesztés okozza. Krónikus betegség, lefolyása hullámzó, jó és rossz időszakok váltakoznak. A jó periódust panaszmentesség, jó közérzet jellemzi. A visszaesés oka nem mindig ismert, bél- vagy egyéb fertőzés, bizonyos gyógyszerek, testi vagy lelki túlterhelés okozhatja.

A biorezonancia terápia

A szervezetnek tiszta információs tartományában ható kezelési módszer, A hatás elve, a kizárólag a testhez tartozó, abban minden pillanatban minden élet-, és irányítási folyamat során keletkező és ható elektromágneses rezgésekben keresendő. Morell, német orvos zseniális ötlete volt (ő utána nevezik a módszert Móra-terápiának), a beteg saját elektromágneses hullámait elektródákon és kábeleken keresztül levezetni, egy elektromos készülékben módosítani és az így megváltozott hullámokat visszavezetni. Így a beteget kizárólag a neki – az adott pillanatban- megfelelő és csak rá jellemző információkkal kezelik. A terápia egyetlen fázisában sem lépnek be a szervezetbe – számára- idegen anyagok és idegen energiák.

A módszer biztonsággal mentes minden mellékhatástól.

Alkalmazása semmilyen módon nem jelent megterhelést a beteg számára és különösen alkalmas beteg gyermek kezelésére. A felhasználási lehetőségek rendkívül sokoldalúak, miután gyakorlatilag minden organikus, vagy funkcionális, akut vagy krónikus, már manifeszt vagy a kialakuláskor észlelt betegség hatásos módon kezelhető vele.

Minek nem nevezhető a biorezonancia terápia?

A biorezonancia terápia nem elektroterápia, még kevésbé valamilyen-fajta besugárzás. A biorezonancia terápia nem a paramedicina körébe tartozó kezelési módszer, amelyeknek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy hatás mutatkozzon. A modern biofizika legújabb ismereteit használja fel és tudományos kutatások és igazolt fizikai jelenségek alapjain nyugszik.

A Bicom – készülékkel végzett kezelés

A beteg rezgésinformációi elektródákon ( gyermekeknél gyakran a kézben tartott mérőcilindereken) keresztül vezetődnek el a beteg bőréről. Gyakran használatosak ujjalakú-, pontelektródák, ezekkel célzottan levehetők információk a test bizonyos területeiről, a fájdalmi zónákról és akupunktúrás pontokról. Ezeken kívül vannak lapos elektródák a kezekre, a lábakra, valamint henger alakú elektródák, és alkalmazható egy “mélyszonda”, amely a mágneses mezők információit a test mélyéből is előhozza. Kábelek útján jut el az információ a Bicom-készülékbe.

A módszerben egy biológiai filter választja el az “egészséges”-re és a “beteg”-re jellemző rezgéseket egymástól. Az egészséges hullámokat felerősítve visszaadja, a beteg hullámokat elektromosan invertálja, vagyis egy elektronikus tükörkapcsoló segítségével tükörképpé alakítja. Az ily módon előállított “ellenhullámok” a testben gyengítik a beteg információkat, és a terápia többszöri ismétlése során végül is teljesen kioltják azokat. Minden Bicom-készülékkel folytatott terápiánál pontosan illő terápiás rezgések jönnek létre a test azonos, irányító és zavaró jeleiből, ezek a terápiás rezgések végzik a betegség eliminálását.

Az első kezelési lépésben az egész testet harmonizálni szoktuk (alapkezelés).

A máso