Mit kell tudni a Biorezonanciáról?

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez (1996 óta) a Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

biorezonanciális kezelésA módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel sokféle betegségben tünetmentességet ér el, a gyógyulást is elősegíti. Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

A biorezonancia terápia egy, a szervezetnek tiszta információs tartományában ható kezelési módszer. A hatás elve, a kizárólag a testhez tartozó, abban minden pillanatban minden élet-, és irányítási folyamat során keletkező és ható elektromágneses rezgésekben keresendő.  Morell, német orvos zseniális ötlete volt (ő utána nevezik a módszert Mora-terápiának), a beteg saját elektromágneses hullámait elektródákon és kábeleken keresztül levezetni, egy elektromos készülékben módosítani és az így megváltozott hullámokat visszavezetni.  Ez lett a biorezonanciás készülék, az eljárás pedig biorezonanciás kezelés. A beteget kizárólag a neki – az adott pillanatban- megfelelő és csak rá jellemző információkkal kezeljük. A terápia egyetlen fázisában sem lépnek be a szervezetbe – számára- idegen anyagok és idegen energiák.

A módszer biztonsággal mentes minden mellékhatástól.

Alkalmazása semmilyen módon nem jelent megterhelést a beteg számára és különösen alkalmas beteg gyermek kezelésére. A felhasználási lehetőségek rendkívül sokoldalúak, miután gyakorlatilag minden organikus, vagy  funkcionális, akut vagy krónikus, már manifeszt vagy a kialakuláskor észlelt betegség hatásos módon kezelhető vele.

Minek nem nevezhető a biorezonancia terápia?

A biorezonancia terápia nem elektroterápia, még kevésbé valamilyen-fajta besugárzás. A biorezonanciás kezelés nem a paramedicina körébe tartozó kezelési módszer, amelyeknek hatásosságában hinni kell ahhoz, hogy hatás mutatkozzon.

A modern biofizika legújabb ismereteit használja fel és tudományos kutatások és igazolt fizikai jelenségek alapjain nyugszik.

bicom sémaA beteg rezgésinformációi elektródákon (gyermekeknél gyakran a kézben tartott mérőcilindereken) keresztül vezetjük le a beteg bőréről. Gyakran használatosak ujjalakú-, pontelektródák, ezekkel célzottan levehetők információk a test bizonyos területeiről, a fájdalmi zónákról és akupuncturás pontokról. Ezeken kívül vannak lapos elektródák a kezekre, a lábakra, valamint henger alakú elektródák, és alkalmazható egy “mélyszonda”, amely a mágneses mezők információit a test mélyéből is előhozza. Kábelek útján jut el az információ a Bicom-készülékbe. A módszerben egy biológiai filter választja el az “egészséges”-re és a “beteg”-re jellemző rezgéseket egymástól. Az egészséges hullámokat felerősítve visszaadja, a beteg hullámokat elektromosan invertálja, vagyis egy elektronikus tükörkapcsoló segítségével tükörképpé alakítja. Az íly módon előállított “ellenhullámok” a testben gyengítik a beteg információkat, és a terápia többszöri ismétlése során végül is teljesen kioltják azokat. Minden Bicom-készülékkel folytatott terápiánál pontosan illő terápiás rezgések jönnek létre a test azonos, irányító és zavaró jeleiből, ezek a terápiás rezgések végzik a betegség eliminálását.

Az első kezelési lépésben az egész testet harmonizálni szoktuk (alapkezelés). A második kezelési lépcső a lokális betegségtünetek befolyásolására szolgál többnyire más beállítással és elektródákkal (követő terápia) . Sok beteg már az első kezelés után panaszainak jelentős javulásáról számol be, ez annak ellenére lehetséges, hogy a javulás érzete előtt csak salakanyagok választódnak ki, amelyeket a kezelés szabadít fel. Ezen mérgező anyagok felszabadulása (esetenként) rövid ideig tartó, azonnal jelentkező rossz közérzettel járhat. Ez nem a hibás kezelés jele, és nincs ok aggodalomra. Ez csak egy átmeneti állapot, a méregtelenítés ideje alatt. A legkönnyebben úgy akadályozható meg, vagy úgy gyengíthető, hogy minden kezelési és az azt követő napon ásványi anyagban szegény vizet iszik a beteg nagy mennyiségben (2 liter 24 óra alatt). Fontos a bőrön át történő (mindennapos mosakodás, ill. zuhanyozás a bőr erőteljes dörzsölésével) és a beleken át történő (a székrekedést meg kell szüntetni) méregtelenítés is. Ritkán más intézkedésekre is szükség lehet. A mindenkori kezelések számát az orvos állapítja meg. Akut esetekben gyakran elég egyetlen terápia, hogy beinduljanak a hatásos öngyógyító folyamatok (akut gyulladásoknál, fájdalmas állapotoknál, stb.). Krónikus, vagy súlyosabb betegségeknél rendszerint több kezelés is szükséges lehet. Beválhat más módszerekkel történő kombináció is. Egyidejű kémiai-gyógyszeres kezelés más szinteken fejti ki hatását és a biorezonancia terápia hatását általában nem befolyásolja.

Bicom a világbanMint a fentiekből kitűnik, a BICOM készülék alkalmazási területe igen széles. Igen eredményesen alkalmazzuk atópiás ekcéma (atópiás dermatitis), csalánkiütés, élelmiszer allergiák, szénanátha, allergiás köhögés, Candida albicans gomba okozta tünetek, bélgyulladások, dohányzásról való leszoktatás kezelésére csecsemő, gyermek és felnőtt betegeknél.