Candida albican kezelése

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

Bázis allergénekA módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel a megbetegedések széles körében tünetmentességet, gyógyulást is elősegíti.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában gyártott,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra mérjük meg, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunkturás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható.
Csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt alkalmas a módszer. A diagnosztikához – zömében – az Innsbruckban készült, Schumacher-féle ampullákat  használunk.
A gondosan felállított diagnózis képezi a sikeres kezelés alapját. Mi minden esetben szigorú diétát kérünk a betegektől.

A biorezonanciás kezelést 5-10 naponként javasoljuk, A kezelési tervet, szükséges és javasolt kezelések számát, az első vizsgálat után tudjuk pontosan megmondani. Alapterápiát, máj-, és vese-méregtelenítő terápiát alkalmazunk, majd a  követő terápiákat. Az allergéneket Peter Schumacher innsbrucki és Jürgen Hennecke és Gerhard Rummel német, orvosok által kidolgozott technikákkal kezeljük.

A betegeink igen nagy %-a Candida albicans gombára mutat allergiát. A kezelést ennek a gombának a biorezonanciás kezelésével kezdjük, s minden esetben gyógyszert is írunk a betegeknek, melyet 1 hónapig, 2 billió egységes élő bélbaktériumot 3 hónapig szedetünk velük. Nem nagyon szeretnek bennünket, mikor a csokoládé, cukorka, aszalt gyümölcs, édes szörpök, méz mellőzésére kérjük őket.

candida cukorA hagyományos orvoslásban azt olvasom, hogy allergiás hajlamot örökölnie kell a betegeknek, és a körülmények szerencsétlen alakulása okozza, hogy effektív tünetei lesznek. Ezt én egyre inkább úgy látom, hogy a Candida albicans gomba, belekben való elszaporodása az a bizonyos “szerencsétlen körülmény”, mely az allergiás diatézisű egyénből, allergiás beteget formál.

A Candidiazis meglehetősen színes tünet-együttesét látjuk a rendelőben. Itt csak néhány példát említenék.

Praxisomban sok csalángöbös beteg gyógyult már meg a candidiazis megszüntetésével. Jellegzetes ezekre a betegekre, hogy a Prick-, és specifikus IgE eredményük negatív.

Igen gyakran jönnek hozzánk súlyfejlődésben lemaradt kicsik. A legtípusosabb anamnézis, hogy normál, vagy nagy súllyal született babák fejlődése 4-6 hónapos korban egyszer csak leáll, s nem egyszer 1 éves korukra a születési súlyuk kétszeresét is alig érik el. Mivel a hossz-növekedésük nem károsodik, 14-16 hónapos korukra riasztóan soványak, s tipikusan 3 súly-percentil alatti súlyhoz, 50 hossz-percentil társul. Étvágyuk változó, egyszer normálisat, máskor étvágytalanságot mondanak a szülők. Gyakran hasmenést is tapasztalunk, de székrekedés is előfordul. Még tovább rontja az összképet a nagy, levegővel felfújt has. Mire hozzánk kerülnek, már szinte 100 % -ban hypo-, vagy anti-allergen tápszert kap, s számtalan negatív széklettenyésztési eredményük van. Hihetetlen nagy élmény, hogy 2-3 hét után megszűnik a széklettel kapcsolatos problémájuk, jól esznek, s jól alszanak. Mire a 3 hónapos kontrollra jönnek, egész emberes kinézetük van, általában elérik a 25 súly-percentilt is.

Még egy jellegzetes betegcsoport az óvodásoké, az ő vezető panaszuk az igen gyakori hurutos megbetegedés. A normális állapot akkor borul fel, amikor valamilyen hurutos betegség miatt kapnak antibiotikumot, mely hatására beindul a candidiazis. A következő lépcsőben emiatt lesz egy kis krónikus nyálkahártya-duzzanatuk, ami bármely fertőző ágensre sokkal fogékonyabb, mint az egészséges nyálkahártya, s az első vírus, vagy baktérium megbetegíti, ami rákerül. Ez óvodában, ahol egymás szájában játszanak, egyáltalán nem nehéz. Most újra antibiotikum, és beindul a mókuskerék. 1 hétig antibiotikumot szed, mely a szuperinfekciókat megszünteti, de a candidiazis további térhódításának kedvez. 1 hétig viszonylag jól van a gyermek, de további 1 hét után ismét valamilyen szuperinfekció következik.

candida csecsemőAz atópiás ekcéma  gyógyítása nekem a szívem csücske, már csak azért is, mert fiam igen súlyos endogén ekcémája révén kerültem először kapcsolatba a módszerrel. Ezek a betegek az év minden szakában, a nap minden órájában rosszul érzik magukat, mert az állandó, alig csillapítható viszketés miatt nem pihenik ki magukat éjszaka, emiatt fáradtak, ingerlékenyek napközben. Az én fiam 5 éves korában nem vett játékot a kezébe, hogy legyen 2 szabad keze vakarózni. Ez a betegség éveken át nehezedik a beteg testére és lelkére, s csak azt várja mindenki, hogy majd egyszer “kinövi”. Eközben egyre erősebb steroidokat kennek, különféle antihisztaminokat próbálnak ki, s az eredmény mindig várat magára. Peter Schumacher könyvében írja, hogy minden ekcémás vagy tej-, vagy búzaliszt allergiás, gyakran Candida albicansra kialakult allergiával súlyosbítva. Minden esetben ezt látjuk mi is.

Ennél a betegségnél különös jelentősége van a beteg mindennapi környezetének az allergénektől történő megtisztításának, mert a betegséget valóban a tej-, búzaliszt-, vagy Candida albicansra kialakult allergia indítja be, de kellően hosszú fennállás után szinte minden apró allergén fenntartja a tüneteket és a kínzó allergiás viszketést. Éppen ezért ekcémásoknál sohasem mulasztjuk el a saját kozmetikai, tisztálkodási és tisztítószereinek vizsgálatát. Ezt mindig úgy végezzük, ahogy azt már előbb elmondtam. Nem szabad kifelejteni sohasem a különféle gyógyszertári kenőcsöket a vizsgálatból. A beteg bőrön minden anyag hamarabb okoz allergiát. Talpon, lábujjakon levő elváltozásoknál nem szabad megfeledkeznünk a cipők formalinos gombátlanításáról sem.

Még egy fontos momentum: minden esetben megkérjük a beteget, hogy az otthonról hozott minták között legyen csapvíz, méghozzá abból a csapból, ahol tisztálkodni szokott. Ez azért fontos, mert a csaptelepekben megül a vízkő, abban pedig a legkülönfélébb  penészgomba. A csaptelepek rendszeres vízkő-mentesítésével sok kellemetlenséget szüntethetünk meg egy-csapásra.

candida nőkönMeglepően sok fiatal nő küszködik visszatérő nőgyógyászati gombásodással. Mi mindig úgy találkozunk velük, hogy több szisztémás gomba elleni kezelésen vannak túl a partnerükkel egyetemben, s nem oldódott meg a panaszuk. Ha azt a részletet is figyelembe vesszük, hogy a Candida albicans gombák –sajnos- bizonyos százalékban élő, fertőző állapotban kerülnek a széklettel a külvilágba (gátra), nem kell nagy fantázia, hogyan képes a hüvelybe kerülni és ott ismételten gyulladást okozni. Mi kell egy gomba szaporodásához? Ne süsse a „Napocska”, nedves környezet biztosított legyen, s végül a hőmérséklet is optimális legyen. Ugye ilyen optimális környezet nincs még egy a női szervezetben, mint a hüvely. Szóval: én úgy tapasztalom, hogy amíg a belekben vég nélkül szaporodik a Candida albicans gomba, se eleje, se vége nincs a nőgyógyászati panaszoknak, s mikor a Candida albicans belekben történő túlzott szaporodását megszüntetjük, a nőgyógyászati panaszok is megszűnnek pillanatok alatt.

Még egy népes csoport a betegeink között az emésztési panaszokkal küszködőké. Sokan indokolatlan gázképződéssel, puffadással élnek együtt évekig. Érthető módon megpróbálják „kiszűrni”, hogy mik okoznak panaszt. Az édesség evését követő has-puffadásig sokan eljutnak, de- a candidiazis egyik legjellemzőbb tünete- az „édesség éhség” meggátolja a betegeket abban, hogy étkezésükből ki bírják hagyni a cukros élelmiszereket, (döntően a csokoládét).

candida_hasfájásIgen jellegzetes, hogy hasmenésük / székrekedésük van, ritkán az is előfordul, hogy 2 hónapig megy a hasuk, 2 hónapig székrekedésük van, s utána kezdődik a probléma elölről.

A fáradékonyság érdekes tüne