Dohányzásról való leszoktatás

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

A biorezonanciás terápia kiválóan alkalmas dohányzásról való leszoktatásra is. A kezelés során egy harmonizáló alapkezelés után a BICOM 2000 gép bemeneti poharába egy, -a páciens által félig szívott, saját- cigaretta kerül. Lényeges, hogy az a fajta cigaretta kerüljön a gépbe, amit a beteg rendszeresen szív, hiszen annak az elektromágneses hullámformáját fogja teljes egészében megfordítani (invertálni). A gép kimeneti poharába a kezelés tartama alatt egy mágnesezhető chipet helyezünk, mely a gépből kijövő elektromágneses hullámformát “megjegyzi”. A chipet a bőrre ragasztjuk 1 hónapra, mely idő alatt folyamatosan közvetíti a szervezet felé a “megfordított cigaretta hullámokat”, s így nincs a páciensnek nikotin-éhsége. A chippel – természetesen – fürödni, tusolni is szabad. Igen fontos eleme a kezelésnek, hogy nagy mennyiségben fogyasszon a leszokni vágyó páciens vizet.

Amennyiben dohányzásról kíván leszokni valaki, egyetlen fél órás kezelés elegendő a sikerhez. Mi 2005 szeptembere óta használjuk erre a célra (is) a BICOM gépünket, pontos statisztikai adataink nincsenek, de német kollégáink, akik régebben használják a gépet ilyen céllal, állítják, hogy 90 %-a a kezelteknek 1 hónapig nem gyújtott rá az egyszeri kezelés után, az 1 éves eredményeiket (vagyis, hogy 1 évig nem gyújt rá a páciens a kezelés után) 70 %-nak találták a statisztikáik alapján.