Élelmiszer allergia kezelése

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

A módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel a megbetegedések széles körében tünetmentességet, gyógyulást is elősegíti.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában gyártott,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra mérjük meg, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunktúrás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható. Csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt alkalmas a módszer. A diagnosztikához -zömében- Innsbruckban készült, Schumacher-féle ampullákat  használunk, de jó néhány, saját készítésű mintát is rendszeresítettünk a mindennapos vizsgálatokhoz. Akinél diéta szükséges azt megbeszéljük közösen.
A gondosan felállított diagnózis képezi a sikeres kezelés alapját. Mi minden esetben szigorú diétát kérünk a betegektől, mindent eltiltunk tőlük, amit az első vizsgálat alkalmával antigénnek mérünk, valamint azt is kérjük, hogy a környezetében levő allergiát kiváltó ágyneműt, kozmetikai-, mosó-, és tisztítószereket, távolítsa el.

Amikor elkezdtem foglalkozni a biorezonanciával, volt bennem félelem, hogy a gyerekek majd ellopnak, megesznek mindent, amit nem szabad, de látni kell, bámulatosan okosak, már 3-4 éves korban napra készen tudják, hogy mit szabad enniük és mit nem, s azt be is tartják.

A kezelések során megkíséreljük az optimális 5-10 napos periódusokat betartani, ha csak egy mód van rá. Alapterápiát, máj-, és vese-méregtelenítő terápiát alkalmazunk, majd követő terápiákat. A kezelések számát az első vizsgálat után tudjuk pontosan megmondani. Az allergéneket Peter Schumacher innsbrucki, Jürgen Hennecke és Gerhard Rummel német, orvosok által kidolgozott technikákkal kezeljük.

Mint a fenti bekezdésben említettem, az allergéneket gyakran dr. Jürgen Hennecke (német orvos) által kidolgozott technikával kezeljük. Egy dolgot kell tudni erről a kezelésről. Mégpedig azt, hogy amennyiben olyan anyagot kezelünk, amely aktuálisan a levegőben van (ez gyakorlatilag penészgomba, vagy pollen szokott lenni), vagy diéta-hiba történik, a kezelés után 48 órával, 48 órán át felerősíti a tüneteket. Ezt minden esetben elmondjuk a betegeknek, s előre elnézést kérünk a kellemetlenség miatt.

Korábban azt mondtam, hogy a betegeink példamutatóan diétáznak, itt pedig diéta-hibát emlegetek. A látszólagos ellentmondás egyrészt abból adódik, hogy némely élelmiszeren csak a jelentősebb összetevőket sorolják fel, s néhány apróságról, (mint például kevés tejpor hozzáadása), nagyvonalúan eltekintenek, s így könnyű beleszaladni egy-egy diéta-hibába. Másrészt, mostanában egyre többet lehet olvasni (a bulvársajtóban) az E-számokról. Gyakran tapasztalom, hogy az élelmiszeripari gyártók nem az adalékanyag számát, hanem kémiai nevét tüntetik fel a csomagoláson. Frappáns megoldás, ha én gyártanék élelmiszert, valószínűleg én is így tennék, de diéta-hibára könnyen ad okot.

Azt szoktuk kérni a betegektől, hogy az adott allergén kezelésének befejezése után 2 héttel kóstolja meg azt. Sohasem tapasztalunk tünetet.

Még egy gondolat a diéta megszüntetéséhez.

Minden tej-allergiást megkérünk, hogy ne szokjon vissza a tej-, kakaó-, tejeskávé ivásra. A tejallergiások kb. fele a kezelés előtt sem fogyasztott színtejet, de másik fele nagy hódolója volt a tejnek, kakaónak, s az mégsem lenne hasznos, ha a diéta befejezése után újra reggel, este 1/2-1/2 liter kakaót inna szomjúság ellen.

A betegeink igen nagy %-a Candida albicans gombára is mutat allergiát. A kezelést ennek a gombának a biorezonanciás kezelésével kezdjük, s minden esetben Nystatint is írunk a betegeknek, melyet 1 hónapig, 2 billió egységes probiotikumot 3 hónapig szedetünk velük. Nem nagyon szeretnek bennünket, mikor a csokoládé, cukorka, aszalt gyümölcs, édes szörpök, méz mellőzésére kérjük őket.

A hagyományos orvoslásban azt olvasom, hogy allergiás hajlamot örökölnie kell a betegeknek, és a körülmények szerencsétlen alakulása okozza, hogy effektív tünetei lesznek. Ezt én egyre inkább úgy látom, hogy a Candida albicans gomba belekben való elszaporodása az a bizonyos “szerencsétlen körülmény”, mely az allergiás diatézisű egyénből, allergiás beteget formál.