Ekcéma, bőrkiütés és csalángöb kezelése

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

ekcémaA módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel a megbetegedések széles körében tünetmentességet, gyógyulást is elősegíti.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában gyártott,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra mérjük meg, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunktúrás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható.

Csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt alkalmas a módszer. A diagnosztikához -zömében- az Innsbruckban készült, Schumacher-féle ampullákat  használunk, de jó néhány, saját készítésű mintát is rendszeresítettünk a mindennapos vizsgálatokhoz.

Nincsenek a vizsgálati minták között mosó-, tisztító- és kozmetikai szerek. Azért határoztunk így, mert olyan gyorsan változik a mosó-, tisztító-, és kozmetikai szerek összetétele, hogy megoldhatatlan feladat naprakésznek lenni belőle. Megkérjük a beteget, hogy otthonról hozza be az általa -aktuálisan- használt kozmetikai-, tisztító- és mosószereit, így nem fordulhat elő, hogy valami marad a beteg környezetében, ami nap, mint nap irritálja.

A saját  kutyát, macskát, egyéb házi kedvencet is vizsgáljuk. A bent élő állatok füle mögül tépetünk ki néhány szálat, s azt is megvizsgáljuk. Nem minden esetben találunk teljes egyezést az előre gyártott ampullák és az otthonról hozott minták között.

A gondosan felállított diagnózis képezi a sikeres kezelés alapját. Mi minden esetben szigorú diétát kérünk a betegektől, mindent eltiltunk, amit az első vizsgálat alkalmával antigénnek mérünk, valamint azt is kérjük, hogy a környezetében levő allergiát kiváltó ágyneműt, kozmetikai-, mosó-, és tisztítószereket, távolítsa el.

Amikor elkezdtem foglalkozni a biorezonanciával, volt bennem félelem, hogy a gyerekek majd ellopnak, megesznek mindent, amit nem szabad, de látni kell, hogy bámulatosan okosak, már 3-4 éves korban napra készen tudják, hogy mit szabad enniük és mit nem, s azt be is tartják.

A biorezonanciás kezelést 5-10 naponként javasoljuk. A kezelések javasolt számát az első vizsgálat után tudjuk pontosan megmondani. Alapterápiát, máj-, és vese-méregtelenítő terápiát alkalmazunk, majd követő terápiákat. Az allergéneket Peter Schumacher innsbrucki és Jürgen Hennecke és Gerhard Rummel német, orvosok által kidolgozott technikákkal kezeljük.

A betegeink igen nagy %-a Candida albicans gombára is mutat allergiát. A kezelést ennek a gombának a biorezonanciás kezelésével kezdjük, s minden esetben gyógyszert is írunk a betegeknek, melyet 1 hónapig, 2 billió egységes élő bélbaktériumot 3 hónapig szedetünk velük. Nem nagyon szeretnek bennünket, mikor a csokoládé, cukorka, aszalt gyümölcs, édes szörpök, méz mellőzésére kérjük őket.

A hagyományos orvoslásban azt olvasom, hogy allergiás hajlamot örökölnie kell a betegeknek, és a körülmények szerencsétlen alakulása okozza, hogy effektív tünetei lesznek. Ezt én egyre inkább úgy látom, hogy a Candida albicans gomba, belekben való elszaporodása az a bizonyos “szerencsétlen körülmény”, mely az allergiás diatézisű egyénből, allergiás beteget formál.

Az atópiás ekcéma  gyógyítása nekem a szívem csücske, már csak azért is, mert fiam igen súlyos endogén ekcémája révén kerültem először kapcsolatba a módszerrel. Ezek a betegek az év minden szakában, a nap minden órájában rosszul érzik magukat, mert az állandó, alig csillapítható viszketés miatt nem pihenik ki magukat éjszaka, emiatt fáradtak, ingerlékenyek napközben. Az én fiam 5 éves korában nem vett játékot a kezébe, hogy legyen 2 szabad keze vakarózni. Ez a betegség éveken át nehezedik a beteg testére és lelkére, s csak azt várja mindenki, hogy majd egyszer “kinövi”. Eközben egyre erősebb steroidokat kennek, különféle antihisztaminokat próbálnak ki, s az eredmény mindig várat magára. Peter Schumacher könyvében írja, hogy minden ekcémás vagy tej-, vagy búzaliszt allergiás, gyakran Candida albicansra kialakult allergiával súlyosbítva. Minden esetben ezt látjuk mi is.

Ennél a betegségnél különös jelentősége van a beteg mindennapi környezetének az allergénektől történő megtisztításának, mert a betegséget valóban a tej-, búzaliszt-, vagy Candida albicansra kialakult allergia indítja be, de kellően hosszú fennállás után szinte minden apró allergén fenntartja a tüneteket és a kínzó allergiás viszketést. Éppen ezért ekcémásoknál sohasem mulasztjuk el a saját kozmetikai-, tisztálkodási- és tisztítószereinek vizsgálatát. Ezt mindig úgy végezzük, ahogy azt már előbb elmondtam. Nem szabad kifelejteni sohasem a különféle, gyógyszertári kenőcsöket a vizsgálatból. A beteg bőrön minden anyag hamarabb okoz allergiát. Talpon, lábujjakon levő elváltozásoknál nem szabad megfeledkeznünk a cipők formalinos gombátlanításáról sem.

Még egy fontos momentum: minden esetben megkérjük a beteget, hogy az otthonról hozott minták között legyen csapvíz, méghozzá abból a csapból, ahol tisztálkodni szokott. Ez azért fontos, mert a csaptelepekben megül a vízkő, abban pedig a legkülönfélébb  penészgomba. A csaptelepek rendszeres vízkő-mentesítésével sok kellemetlenséget szüntethetünk meg egy-csapásra.

Itt kell szót ejtenünk a hyperergiás reakcióról. Mint tudjuk, 5-7 napos kód-karencia után az allergiás betegek tünetei látványosan csökkennek, de ha ezután az antigénnek – akár – igen csekély mennyiségével érintkezik a beteg, hirtelen, súlyos, állapotromlás jöhet létre. P Schumacher -könyvében- a tejforraláskor a levegőbe kerülő tejmolekulákat, vagy a pékségben szálló lisztszemcséket említi. Láttunk már hyperergiás reakciót, szerencsére ritkán, de minden esetben ekcémás beteget érintett. Manapság azt tapasztalom, hogy az összes allergiás közül ők gyógyulnak a leglátványosabban, s ha okoznak is néha fejtörést, az csak abban áll, hogy megleljük azokat az irritáló tényezőket, amik körülveszik őket.

Az allergéneket az esetek jelentős többségében dr. Jürgen Hennecke és dr. Gerhard Rummel (német orvosok) által kidolgozott technikával kezeljük. Egy dolgot kell tudni erről a kezelésről. Mégpedig azt, hogy amennyiben olyan anyagot kezelünk, amely aktuálisan a levegőben van, ez gyakorlatilag penészgomba, vagy pollen szokott lenni, -, vagy diéta-hiba történik, a kezelés után 48 órával, 48 órán át felerősíti a tüneteket. Ezt minden esetben elmondjuk a betegeknek, s előre elnézést kérünk a kellemetlenség miatt.

Korábban azt mondtam, hogy a betegeink példamutatóan diétáznak, itt pedig diéta-hibát emlegetek. A látszólagos ellentmondás abból adódik, hogy némely élelmiszeren csak a jelentősebb összetevőket sorolják fel, s néhány apróságról, (mint például egy kevés tejpor hozzáadása) nagyvonalúan eltekintenek, s így könnyű beleszaladni egy-egy diéta-hibába. Másrészt mostanában egyre többet lehet olvasni (a bulvársajtóban) az E-számokról. Gyakran tapasztalom, hogy az élelmiszeripari gyártók nem az adalékanyag számát, hanem kémiai nevét tüntetik fel a csomagoláson. Frappáns megoldás, ha én gyártanék élelmiszert, valószínűleg én is így tennék, de diéta-hibára könnyen ad okot.

Azt szoktuk kérni a betegektől, hogy az adott allergén kezelésének befejezése után 2 héttel kóstolja meg azt. Sohasem tapasztalunk tünetet.