Tej allergia kezelése

A diagnosztizáláshoz és kezelésekhez Németországban, a Regumed GmbH által több mint 30 éve kifejlesztett és az országban széles körben használt, ill. a világ több mint 70 országában elterjedt Bicom típusú biorezonanciás készülékeket használjuk.

tej-allergia-kezeleseA módszer és a Bicom készülék több mint 1000 programja az allergiák vizsgálatán, diagnosztizálásán kívül, kezeléssel a megbetegedések széles körében tünetmentességet, gyógyulást is elősegíti.

Minden vizsgálatnál és kezelésnél orvos jelen van.

Az allergiás megbetegedések vizsgálatát 1997 óta, az Ausztriában gyártott,  SeliTest-tel végezzük (Seli allergia teszt). Kb. 20 perc alatt több mint 500 féle anyagra mérjük meg, (melynek felsorolását ide kattintva olvashatja el) akupunktúrás pontokon keresztül, fájdalmatlanul. Gyorsasága és megbízhatósága miatt a módszer kiválóan használható. Csecsemő, gyermek és felnőtt allergiás betegek vizsgálatára egyaránt alkalmas a módszer. A diagnosztikához (zömében) az Innsbruckban készült, Schumacher-féle ampullákat  használunk.

A tejallergia a hétköznapi szóhasználatban a tehéntejre kialakult allergiát jelenti. A tehéntej allergia  gyakran vezet ekcémához, csalángöbhöz, visszatérő felső légúti hurutokhoz, hörghuruthoz, krónikus hasmenéshez, gyakori haspuffadáshoz, stb.

A vizsgálat szerves részét képezi a birkatej, kecsketej kancatej fehérjéjéből készült minták, rizs, zab, kókusztej vizsgálata, így percek alatt kiderül, hogy a tehéntej mivel helyettesíthető szükség esetén. A tejcukor vizsgálata is igen lényeges, mert a tejcukorra kialakult allergia  esetén semmilyen emlős állat tejét, vagy abból készült tejterméket nem szabad a betegnek fogyasztania a kezelés alatt, hiszen minden emlős állat által kiválasztott tejcukor kémiai szerkezete azonos.

Itt kell említést tennünk a lactose intolerancia és a lactose (=tejcukor) allergia közti alapvető különbségről. A két elnevezés (főként a szavak rokon-értelműsége miatt) sok félreértésre adott már okot a praxisomban.

A lactose (tejcukor) intolerancia nem allergiás betegség, meglétét, vagy hiányát biorezonanciás allergia vizsgálattal nem lehet eldönteni. A betegség lényege egy enzim (tejcukor bontó enzim) termelődésének teljes hiánya, vagy csökkent volta, mely bélgázosodáshoz, hasfájáshoz, vezet, biorezonanciás kezeléssel nem javítható az állapot, diétával és/vagy a fent említett enzim pótlásával orvosolható a betegség.

A lactose (tejcukor) allergia a lactose molekulára kialakult allergiás betegség. Biorezonanciás vizsgálattal mérhető és kezelhető, megszüntethető.

Amikor elkezdtem foglalkozni a biorezonanciával, volt bennem félelem, hogy a gyerekek majd ellopnak, megesznek mindent, amit nem szabad, de látni kell, hogy bámulatosan okosak, már 3-4 éves korban napra készen tudják, hogy mit szabad enniük és mit nem, s azt be is tartják.

A biorezonanciás kezelést 5-10 naponként javasoljuk. A kezelések javasolt számát az első vizsgálat után tudjuk pontosan megmondani. Alapterápiát, máj-, és vese-méregtelenítő terápiát alkalmazunk, majd követő terápiákat. Az allergéneket Peter Schumacher innsbrucki és Jürgen Hennecke és Gerhard Rummel német, orvosok által kidolgozott technikákkal kezeljük.

Azt szoktuk kérni a betegektől, hogy az adott allergén kezelésének befejezése után 2 héttel kóstolja meg azt. Sohasem tapasztalunk tünetet.

Még egy gondolat a diéta megszüntetéséhez: minden tej-allergiást megkérünk, hogy ne szokjon vissza a tej-, kakaó-, tejeskávé ivásra, de tejet tartalmazó élelmiszereket bátran fogyaszthat a kezelést követően. A tejallergiások kb. fele a kezelés előtt sem fogyasztott színtejet, de másik fele nagy hódolója volt a tejnek, kakaónak, s az mégsem lenne hasznos, ha a diéta befejezése után újra reggel, este 1/2-1/2 liter kakaót inna szomjúság ellen.